Gallery Addition

Two existing, traditional, white clapboard houses were connected with a distinctly fresh, contemporary addition of about 1,500 square feet. The two-story addition was positioned to afford outstanding ocean views, as well as creating ample gallery and hanging space for the owner’s art collection; the design included exceptional gallery-quality directional lighting. A particular creative challenge was posed by the disparate wishes of the owners – he wanted “all walls” for art display, and she wanted “all glass” for views and natural light. The solution lay in designing floor–to-ceiling glazed assemblies at the corners of rooms, leaving clear wall expanses in ideal locations for art appreciation. As one of the most used areas, the kitchen-breakfast space was positioned for the best views and proximity to an adjacent dining deck. Upstairs, a master bedroom suite enjoys an inset balcony.

Rachel Sieben Photography
First photo courtesy of Marvin and their photoshop team

2017 Recipient of the Red Diamond Achiever Award
A National Design Award Competition